Koreanska Våfflor (Banh Kep)
Detta receptet ger lite nyttigare våfflor än den vi vanliga svenska är vana vid. Konsistensen är lite segare och färgen ljusare. God Godare Godast!
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl socker
3 dl vatten
1 ägg
en klick smör
5 droppar hushållsfärg
Tillbehör:
Sesamfrön, om det önskas.
Gör så här:
- Vispa sockret och ägget poröst.
- Tillsätt vetemjöl och potatismjöl. Rör om, blanda sedan i vattnet.
- Sila smeten med en finmaskad sil. Smält smöret snabbt i mikron.
- Låt smeten ligga o vila i cirka 5-10 minuter.
- Pensla våffeljärnet med smöret. Häll i någon skopa smet i taget. Våfflan är klar då den blivit lite lagom fast. (Brukar ta cirka 2-3 min).
- Lägg upp och severa!
Källor: Mammas recept. Egna bilder.
Kommentarer
Trackback