Koreanska Våfflor (Banh Kep)


Detta receptet ger lite nyttigare våfflor än den vi vanliga svenska är vana vid. Konsistensen är lite segare och färgen ljusare. God Godare Godast!

 

Ingredienser:

2 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 dl socker

3 dl vatten

1 ägg

en klick smör

5 droppar hushållsfärg

Tillbehör:

Sesamfrön, om det önskas.

Gör så här:

  1. Vispa sockret och ägget poröst.
  2. Tillsätt vetemjöl och potatismjöl. Rör om, blanda sedan i vattnet.
  3. Sila smeten med en finmaskad sil. Smält smöret snabbt i mikron.
  4. Låt smeten ligga o vila i cirka 5-10 minuter.
  5. Pensla våffeljärnet med smöret. Häll i någon skopa smet i taget. Våfflan är klar då den blivit lite lagom fast. (Brukar ta cirka 2-3 min).
  6. Lägg upp och severa!

 

 

Källor: Mammas recept. Egna bilder.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0