Wokbiffar med heta kryddor (Thit Bo Xao)

Köttfärs uppskattas och används i rätter över hela världen. I Kina kryddar man gärna med lite socker som tillsammans med starka kryddor ger ordentlig fart och spice åt dessa små biffar.

Portioner: 4 pers.

Ingredienser:
500 g grovmalen nötfärs
2 msk risvin
1 msk soja
1 msk potatismjöl
2 hela vitlökar
1 grön paprika
1 röd paprika
½ - 1 dl matolja
1 tsk strösocker
1 - 3 tsk hackad färsk chili

Tillbehör:

Servera gärna med kokt ris eller kinesiska nudlar, soja och ångkokt stjälkselleri.

Gör så här:

1. Lägg köttet i en skål och tillsätt risvin, soja och potatismjöl.
2. Forma 12 små färsbiffar, runda eller avlånga, och lägg dem på en skärbräda med lite potatismjöl på.
3. Skala vitlöksklyftorna. Dela paprikorna, ta bort alla kärnor och skär dem i 2 cm stora bitar. 4. Värm matolja i en wokpanna. Lägg i färsbiffarna, hälften åt gången, och stek dem till fin färg på båda sidor. Lägg upp dem på ett fat.
4. Stek vitlöksklyftorna och sedan paprikan, ca 1 min vardera. Vitlöken ska få svagt brun färg.
5. Ta bort överflödig olja och lägg tillbaka biffarna. Strö socker och chili över och låt allt bli varmt under lock. Servera rätten rykande varm.

Källor:
Matklubben.se. Google. Bilden är tagen från Vietatcolorado.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0