Cow Cake (Banh Bo Hap)


Banh Bo är en annan ångkokt kaka, gjord på rismjöl. Luftigt och sött.



Förberedelser: 1 h, 10 min.
Tillagning: En halvtimme


Ingredienser:
1 påse rismjöl
½ påse tapioka stärkelse
25 g jäst
1 burk kokosmjölk
1 burk vatten
300 g socker
Några droppar karamellfärg

Tillbehör:
Kokosmjölk-blandning (Nuoc Cot Dua)
1 burk kokosmjölk
1 msk socker
1 tsk salt
1 msk rismjöl

Gör så här:
1. Rör ihop allt det torra, tillsätt resten av ingredienserna.
2. Låt jäsa i en timme.
3. Strö över sesamfrön
4. Häll i formar och ångkoka i en kvart.
5. Koka kokosmjölk-blandningen.
6. Lägg upp på tallrik och servera.

Källor:

Egna bilder. foodbuz.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0