Cow Cake (Banh Bo Hap)
Banh Bo är en annan ångkokt kaka, gjord på rismjöl. Luftigt och sött.



Tillagning: En halvtimme
Ingredienser:
1 påse rismjöl
½ påse tapioka stärkelse
25 g jäst
1 burk kokosmjölk
1 burk vatten
300 g socker
Några droppar karamellfärg
Tillbehör:
Kokosmjölk-blandning (Nuoc Cot Dua)
1 burk kokosmjölk
1 msk socker
1 tsk salt
1 msk rismjöl
Gör så här:
1. Rör ihop allt det torra, tillsätt resten av ingredienserna.
2. Låt jäsa i en timme.
3. Strö över sesamfrön
4. Häll i formar och ångkoka i en kvart.
5. Koka kokosmjölk-blandningen.
6. Lägg upp på tallrik och servera.
Källor:
Egna bilder. foodbuz.com
Kommentarer
Trackback