Mammas Vårrullar (Cha Gio)

Förberedelser: Görs dagen innan

Ingredienser:
200 g kinesisk svamp
Glasnudlar
300 g räkor
1 vitlök
½ kg blandfärs
2 medelstora Taro's. (en sorts rotfrukt, påminner om potatis. Lila)
2 msk Oyster sås (kraftigare än Hoisinsås), alternativt Ostronsås
2 medelstora morötter
1msk salt
1 förpackning vårrulledeg
1 ägg
Olja (att fritera i)

Tillbehör:

Fisksås eller sweetchili-sås.
Isbergsallad att wrappa vårrullarna i.

Gör så här:
Förberedelsen;


1. Börja med att blanda löken och taro'sen i en stavmixer. Lägg i en bunke. Blanda detta med blandfärsen.

2. Hacka räkorna fint. Lägg i bunken med de övriga ingrediesnserna.

3. Koka nudlarna, skiva svampen och riv morötterna. Blanda ner detta i bunken.

4. Tillsätt lite Oystersås och mixa ihop allt samman i en mixer. Låt det ligga och möra över natten i kylskåpet. Låt den frysta vårrulledegen tina.


5. Dela vårrullebladen i fyra delar så de blir cirka 10x10 cm.

6. Lägg upp arken enligt bilden. Pensla toppen med lätt vispat ägg.

7. Lägg på en liten mängd av fyllningen i mitten bladen. Vik in den på sidorna. Rulla sedan ihop till en avlång bulle.

Tillagningen;

Ett tips är att ha några tända ljus vid spisen, för att motverka doften av friteringen.

8. Lägg i vårrullarna först då oljan blivit riktigt varm. Fritera bara några åt gången. Ta upp rullarna då de blivit gyllenbruna. Friterar du lite i taget måste du varmhålla den färdiga maten i ugnen på medelstark värme (175 grader)




Orkar man inte göra egna, går det att köpa färdiga, frysta vårrullar i någon av de asiatiska livsmedel-butikerna. De på bilden ovanför är vegetariska, håller nt samma klass som mammas. Men fortfarande mer god än dem i restaurangerna, enligt mig.
Källor:
Egna bilder. Mammas recept. Google.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0