Mammas Vårrullar (Cha Gio)
Förberedelser: Görs dagen innan
Ingredienser:
200 g kinesisk svamp
Glasnudlar
300 g räkor
1 vitlök
½ kg blandfärs
2 medelstora Taro's. (en sorts rotfrukt, påminner om potatis. Lila)
2 msk Oyster sås (kraftigare än Hoisinsås), alternativt Ostronsås
2 medelstora morötter
1msk salt
1 förpackning vårrulledeg
1 ägg
Olja (att fritera i)
Tillbehör:
Fisksås eller sweetchili-sås.
Isbergsallad att wrappa vårrullarna i.
Gör så här:
Förberedelsen;

1. Börja med att blanda löken och taro'sen i en stavmixer. Lägg i en bunke. Blanda detta med blandfärsen.

2. Hacka räkorna fint. Lägg i bunken med de övriga ingrediesnserna.

3. Koka nudlarna, skiva svampen och riv morötterna. Blanda ner detta i bunken.

4. Tillsätt lite Oystersås och mixa ihop allt samman i en mixer. Låt det ligga och möra över natten i kylskåpet. Låt den frysta vårrulledegen tina.


5. Dela vårrullebladen i fyra delar så de blir cirka 10x10 cm.

6. Lägg upp arken enligt bilden. Pensla toppen med lätt vispat ägg.

7. Lägg på en liten mängd av fyllningen i mitten bladen. Vik in den på sidorna. Rulla sedan ihop till en avlång bulle.


Ett tips är att ha några tända ljus vid spisen, för att motverka doften av friteringen.

8. Lägg i vårrullarna först då oljan blivit riktigt varm. Fritera bara några åt gången. Ta upp rullarna då de blivit gyllenbruna. Friterar du lite i taget måste du varmhålla den färdiga maten i ugnen på medelstark värme (175 grader)


Orkar man inte göra egna, går det att köpa färdiga, frysta vårrullar i någon av de asiatiska livsmedel-butikerna. De på bilden ovanför är vegetariska, håller nt samma klass som mammas. Men fortfarande mer god än dem i restaurangerna, enligt mig.
Källor:
Egna bilder. Mammas recept. Google.
Ingredienser:
200 g kinesisk svamp
Glasnudlar
300 g räkor
1 vitlök
½ kg blandfärs
2 medelstora Taro's. (en sorts rotfrukt, påminner om potatis. Lila)
2 msk Oyster sås (kraftigare än Hoisinsås), alternativt Ostronsås
2 medelstora morötter
1msk salt
1 förpackning vårrulledeg
1 ägg
Olja (att fritera i)
Tillbehör:
Fisksås eller sweetchili-sås.
Isbergsallad att wrappa vårrullarna i.
Gör så här:
Förberedelsen;


1. Börja med att blanda löken och taro'sen i en stavmixer. Lägg i en bunke. Blanda detta med blandfärsen.


2. Hacka räkorna fint. Lägg i bunken med de övriga ingrediesnserna.



3. Koka nudlarna, skiva svampen och riv morötterna. Blanda ner detta i bunken.


4. Tillsätt lite Oystersås och mixa ihop allt samman i en mixer. Låt det ligga och möra över natten i kylskåpet. Låt den frysta vårrulledegen tina.




5. Dela vårrullebladen i fyra delar så de blir cirka 10x10 cm.


6. Lägg upp arken enligt bilden. Pensla toppen med lätt vispat ägg.



7. Lägg på en liten mängd av fyllningen i mitten bladen. Vik in den på sidorna. Rulla sedan ihop till en avlång bulle.


Tillagningen;

Ett tips är att ha några tända ljus vid spisen, för att motverka doften av friteringen.


8. Lägg i vårrullarna först då oljan blivit riktigt varm. Fritera bara några åt gången. Ta upp rullarna då de blivit gyllenbruna. Friterar du lite i taget måste du varmhålla den färdiga maten i ugnen på medelstark värme (175 grader)




Orkar man inte göra egna, går det att köpa färdiga, frysta vårrullar i någon av de asiatiska livsmedel-butikerna. De på bilden ovanför är vegetariska, håller nt samma klass som mammas. Men fortfarande mer god än dem i restaurangerna, enligt mig.
Egna bilder. Mammas recept. Google.
Kommentarer
Trackback