Sticky Rice with Chinese Sausage (Xoi Man)
Ingredienser:
Kinesisk korv
Torkade räkor
Kokta kycklingfiléer
Klibbig ris
Purjolök
Salt och peppar
Sojasås
Olja
Garnering:
Cha bong - torkad kött, bomullsliknande, saltigt... Brukar finnas i de små affärerna som säljer asiatiska livsmedel.
Tillbehör:
Sojasås
Gör så här:
1. Koka kycklingfiléerna.
2. Ånga riset i ungefär 12-15 minuter, längre om klibbigare ris önskas. Blanda sedan riset med lite sojasås.
3. Skiva korven i tunna skivor, hacka löken och kycklingen. Rör ihop allting.
4. Tillsätt lite olja, för ännu klibbigare konsistens.
5. Lägg upp allting fint, servera!

Källor:
Egna bilder. Mammas recept. Google.
Kommentarer
Trackback