Vietnamesisk Kycklingsallad (Goi)
Förberedelser: 40 min
Tillagning: 5 minuter
Portioner: 4
Ingredienser:
600 g kycklingfiléer (lår), kokta
2 ½ dl (125 g) selleri, skuren i tunna skivor
2 medelstora morötter, skurna i tunna längder
2 ½ dl lotus stjälkar (går lika bra med strimlad kål)
1 liten lök, skuren i skivor
4 msk färska korianderblad
4 msk färsk mynta, smulad
Garnering:
40 ml jordnötsolja
1 ½ tsk hackad vitlök
80 ml (50 g) osaltade rostade jordnötter
4 tsk farinsocker eller 2 tsk strösocker
Tillbehör:
Fisksås
Gör så här:
1. Skär kycklingen i långa, tunna strimlor. Blanda selleri, morot, kål, lök, koriander och mynta i en stor bunke.
2. Gör fisksås -blandningen.
3. Gör garnering så här: Hetta upp oljan i en wok. Lägg i vitlök och stek på medelstark värme under omrörning tills vitlöken är gyllene. Rör ner jordnötter och socker.
4. Strö över garnering och servera!
Källor:
Egna bilder. Stora Asiatiska Kokboken.
Kommentarer
Trackback