Stekta räkbiffar (Cha Tom Chien)


Portioner: 4 personer


Ingredienser:
500 g räkor med skal, helst mindre räkor
4 vitlöksklyftor, hackade/ pressade i en mortel
1 tsk rocksugar (bankade till pulver) eller 1 msk strösocker
2 äggvitor
1 msk fisksås
1 msk ris pulver
½ tsk nymalen svartpeppar
2 msk ister eller matolja

Gör så här
:
1. Skala och rensa räkorna. Skölj. Torka räkorna noga med hushållspapper.
2. Tillsätt vitlök, räkorna, rocksugarn, rispulver, svartpeppar, fettet och fisksåsen i en matberedare och blanda väl. Överför räkpasta i en skål.
3. Vispa äggvitan tills den blivit skummig.
4. Tillsätt äggvitan i räkpastan, blanda väl. Lägg på plastfolie, platta till och låt den ligga och dra till sig smakerna en stund.
5. Värm lite olja på en stekpanna, vänta till det blivit riktigt varmt. Vänd sedan i räkfärsen och stek tills de fått färg.
6. Skär upp och servera till maten.

Källor:
Egna bilder. Mammas recept.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0