Wokade nudlar och krabba
Wokade Nudlar med Krabba
På bilden kan man se att jag bytt ut paprikan mot morötter, och krabban mot nöttkött som jag brynt lite lätt.
Förberedelser: cirka 40 min
Tillagning: 15 min
Portioner: 4 personer
Ingredienser:
200 g torkade mungbönsnudlar
40 ml olja
10 röda schalottenlökar, skurna i mycket tunna skivor
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 stjälkar citrongräs, skurna i tunna skivor
1 röd paprika, skuren i tändsticksstora stavar
3 potatisar, skurna i stavar
170 g konserverad krabbkött, väl avrunnet eller 200 g nötbiff.
3 msk fisksås
3 msk limesaft
2 tsk socker
Garnering:
3 salladslökar, skurna i tunna skivor på diagonalen
Gör så här:
1. Lägg nudlarna i blöt i hett vatten i 20 minuter eller tills de är mjuka. Häll av vattnet. Klipp nudlarna kortare, så blir de lättare att äta.
2. Hetta upp oljan i en wok eller en tjockbottnad gryta. Lägg i schalottenlök, vitlök och citrongräs och stek under omrörning på mycket stark värme i två minuter. Tillsätt paprikan och purjolöken under omrörning.
3. Lägg i nudlarna och blanda. Ångkoka under lock i en minut.
4. Lägg i krabbkött, fisksås, limesaft och socker och blanda med två träskedar. Smaka av med salt och peppar.
5. Strö över salladslök och servera!


Källor:
Tandoras receptbok.
Kommentarer
Trackback